Oficiální vyjádření k testu bílých jogurtů v MF Dnes

Stanovisko CHM k nesprávnému hodnocení Choceňského smetanového jogurtu v testu MF Dnes.

Dne 3. dubna 2012 vyšel v ekonomické části MF DNES test ochucených a neochucených jogurtů, který posuzoval senzorické a nutriční vlastnosti vybraných jogurtů. Vedle senzorických vlastností jako chuť, vůně a konzistence bylo také posuzováno množství živých jogurtových kultur a nutriční složení výrobků, zejména obsah vápníku, bílkovin a sušiny.

V testu byl také hodnocen Choceňský smetanový jogurt bílý - senzoricky byl hodnocen jako velmi dobrý a za chuť byl dokonce vyhodnocen jako nejlepší ze všech testovaných výrobků. Choceňský jogurt byl ale špatně hodnocen z hlediska výživového a to díky nízkému obsahu vápníku, bílkovin a sušiny. Jako výrobce považujeme za nezbytné se k tomuto hodnocení vyjádřit, protože ho považujeme za matoucí a zavádějící.

Oficiální stanovisko manažera jakosti ing. Michala Buši si můžete v plném znění přečíst ZDE nebo stáhnout ve formátu PDF níže.