Kuchyně

Připraveno z

Vhodné

Citronový koláč

Citronový koláč

Hodnocení receptu (1 ×)

5.0000

Suroviny

200 g hladké mouky, 60 g cukru moučky, 3 vejce, 200 g másla, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 400 g jemného tvarohu z Chocně, 200 ml smetany ke šlehání, 1 citron, 20 g vanilkového pudinkového prášku, 100 ml vody, 60 g cukru.

Pokyny

Mouku a cukr prosijeme, přidáme vejce, máslo (150 g stačí), špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu v lednici uležet. Těsto poté rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Dno těsta propícháme vidličkou, aby se při pečení netvořily "puchýře". Na těsto položíme alobal, na který nasypeme fazole pro zatížení. Korpus předpékáme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut, pak sundáme alobal s fazolemi a pečeme dalších 10 minut.

V kastrůlku rozpustíme zbylé máslo, nalijeme jej do mísy a přidáme k němu vanilkový cukr, dva žloutky a utřeme do pěny. Přidáme tvaroh, smetanu, strouhanou citronovou kůru z jednoho celého citronu a vymačkanou citronovou šťávu z 1/2 citronu. Nakonec vmícháme pudinkový prášek a sníh vyšlehaný ze dvou bílků. Náplň nalijeme na teplý předpečený korpus a dáme péct dále do trouby vyhřáté na 160 °C přibližně na 40 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Dobrou chuť!

Kuchyně: sladká
Připraveno z: jemného tvarohu
Vhodné: jako dezert
Autor Receptu: Tereza Mrowiecová

Přidat komentář

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Pošlete nám svůj recept

ico-forkspoon.png Vyzkoušeli jste zajímavý recept z našich produktů? Budeme rádi, pokud se s námi (a dalšími spotřebiteli) podělíte!

více

Fórum

ico-help.png Máte dotaz? Chcete poslat připomínku? Není Vám něco jasné? Využijte naši poradnu…

více

servisní firma: logo-accom_zapati.png | produkty: logo-kapucin.png logo-chocenskamlekarna.png logo-bobik.png logo-nutrila.png logo-schutidotoho.png