Kuchyně

Připraveno z

Vhodné

Drážďanské tvarohové řezy

Drážďanské tvarohové řezy

Hodnocení receptu (6 ×)

3.1667

Suroviny

Těsto: 20 g droždí, 80 g cukru, 300 g hladké mouky, 100 ml vlažného mléka, 2 vejce, 1/3 lžičky soli, 80 g měkkého másla.
Tvarohový krém: 1 kg Choceňského jemného tvarohu, 2 vejce, 60 g cukru moučky, pár kapek citronového aroma.
Vaječná zálivka: 80 g másla, 80 g cukru moučky, 5 vajec - žloutky vyšleháme a bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh, 80 g rozinek, lžíce hladké mouky.

Pokyny

Droždí rozmícháme se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a 50 ml mléka. Necháme vzejít kvásek. Mouku, sůl, máslo utřeme se zbylým cukrem. Vejce, kvásek a mléko smícháme a v teple necháme vykynout. Poté těsto rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Znovu necháme krátce vykynout.

Tvaroh, cukr, vejce a citronové aroma vyšleháme do krému a tento krém rovnoměrně rozetřeme na připravené těsto na plechu. Smícháme máslo s cukrem, žloutky, sníh z bílků a mouku a nakonec přimícháme rozinky. Zálivku nalijeme na tvarohový krém a vložíme do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 50 minut.

Kuchyně: sladká
Připraveno z: jemného tvarohu
Vhodné: jako dezert, na párty, na snídaně / svačiny
Autor Receptu: Tereza Mrowiecová

Přidat komentář

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Pošlete nám svůj recept

ico-forkspoon.png Vyzkoušeli jste zajímavý recept z našich produktů? Budeme rádi, pokud se s námi (a dalšími spotřebiteli) podělíte!

více

Fórum

ico-help.png Máte dotaz? Chcete poslat připomínku? Není Vám něco jasné? Využijte naši poradnu…

více

servisní firma: logo-accom_zapati.png | produkty: logo-kapucin.png logo-chocenskamlekarna.png logo-bobik.png logo-nutrila.png logo-schutidotoho.png